8 apps om je kinderen op een speelse manier aan het bewegen te krijgen

,

Herfstvakantie (2 weken dan nog ;-)), en zwembaden, dierenparken “en echt alle leuke dingen” (aldus mijn kinderen) zijn gesloten. Gelukkig mogen we nog steeds buiten wandelen. Maar gaat dat wandelen bij jullie ook gepaard met “moet dat nu echt?!” en “wanneer mogen we dan op de ipad?!”, probeer dan zeker onderstaande apps eens uit en krijg je kinderen op een speelse manier aan het bewegen.

1. Pokémon Go

Iedereen kent intussen wel Pokémon Go, het spel dat gebruik maakt van gps en augmented reality (dat een virtuele laag boven de werkelijkheid legt) om op verschillende plekken virtuele Pokémons te zoeken, vangen en daarna trainen. Wordt wereldwijd door jong en oud gespeeld.

2. Los in ’t bos

Ook Los in ’t bos, een spel voor kinderen tussen 9 en 12 jaar, maakt gebruik van augmented reality. Door opdrachten te vervullen kan je de boswachter helpen om jonge dieren groot te brengen, maar wees op je hoede voor de stroper die de dieren van je af wil pakken.

3. Troovie

Met Troovie kan je een speurtocht omtoveren tot een echt avontuur, door bv. monsters te vangen of geheime schatten te zoeken. Je kan de route zelf uitstippen en kant-en-klare opdrachten toevoegen. Creatievelingen kunnen ook zelf opdrachten bedenken en toevoegen.

En dan zijn er ook tal van apps waar virtuele huisdieren centraal staan. Ken je de Tamagotchi nog? Dat virtuele dier dat je kon aaien en eten geven? Nu zijn er verschillende alternatieven waarbij kinderen moeten wandelen en bewegen om hun dier in leven te houden. Hoe minder beweging, hoe meer het virtuele huisdier wegkwijnt. Een ingebouwde accelerometer meet het aantal stappen, afgelegde afstand, … en je kan het ook tegen je vrienden opnemen.

4. Wokamon

Wokamon is wereldwijd de bekendste en is compatibel met verschillende andere wearables en apps.

5. Fitness pets

Fitness pets, de ‘minder serieuze fitness tracker’, haalt data enkel uit Google Fit en is dus voorbehouden voor Android gebruikers.

6. Healthmon

Healthmon is dan weer compatibel met diverse andere platformen (waaronder Fitbit), maar is voorbehouden voor Apple gebruikers.

7. HelloYoop

Ook het Nederlandse HelloYoop bouwde een volledig spel rond een virtueel huisdier om kinderen te leren gezonder te leven en bewegen. Je kan er ook verschillende routes lopen, maar deze zijn voorlopig enkel uitgestippeld in Nederlandse parken.

8. Sworkit kids

Wil je het iets sportiever, dan is Sworkit kids een absolute aanrader om samen met je kinderen te doen. Sworkit kids bevat tal van kindvriendelijke workouts (opgebouwd rond kracht, lenigheid, flexibiliteit en evenwicht, maar bevat ook warming-ups en cooling-downs). De filmpjes zijn heel duidelijk gemaakt en je kan zelf de duur van de workout selecteren. Bovendien is het kids-aanbod volledig gratis. Gewoon de Sworkit app installeren, en van daaruit naar Sworkit kids gaan.

Lockdown of niet, bewegen maar!