Sport Vlaanderen Goede voornemens 2020

Meer bewegen staat steevast in de top 3 van goede voornemens, maar slechts 12% houdt die voornemens ook vol.

Om die reden engageerde Sport Vlaanderen zich voor het tweede jaar op rij om mensen te helpen hun sportieve voornemens vol te houden. Dit door middel van een campagne waarbij 5 ‘volhouders’ gevolgd worden die gedurende 3 maanden, onder begeleiding van een coach en experten, trachten hun sportief goed voornemen vol te houden.

Na een ‘casting-dag’ bij de mensen van De Mensen, werd ik geselecteerd als één van die 5 volhouders. Ik werd drie maanden intensief begeleid door Prof. Jan Bourgois en collega’s van het Centrum voor Sportgeneeskunde van UZ Gent. Mijn trainingsgegevens werden trouwens gebruikt voor een doctoraatsstudie.

Meer informatie over de campagne kan je hier terugvinden.

Hieronder het filmpje waarin ik mijn ‘sportief goed voornemen’ toelicht, en paar foto’s met mijn toffe mede-volhouders.

(Ter info voor de geïnteresseerden: naast “Mont Ventoux beklimmen vanaf Bédoin” kan ik intussen een vinkje zetten!)