In januari waren we met de collega’s van Howest Sport en bewegen op inspiratietrip in Eindhoven. Daar bezochten we o.a. het Urban Sports Performance Centre (het kennis- en informatiecentrum voor Urban Sports), waar we een boeiende toelichting kregen van verschillende van hun lopende projecten.

Eén van die projecten was CityLegends. Het platform -dat sinds midden juni live is- wil aansluiting vinden bij de ‘urban jongeren’ die elkaar in de openbare ruimte ontmoeten om vette tricks te doen. Via CityLegends kunnen urban sportbeoefenaars op spots over de hele wereld ‘jams’ organiseren en challenges met elkaar aangaan. Iedereen kan er korte trickvideo’s plaatsen op zelf gecreëerde ‘spots’. Diegene met de meest legendarische video mag zich CityLegend noemen.

CityLegends app (foto: Sportinnovator.nl)

“Het ultieme doel is om de meest betrokken urban gemeenschap wereldwijd te worden”.

Naast bedrijven (omwille van het marketingpotentieel), tonen ook verschillende lokale overheden veel interesse in de app met oog op beweegstimulering en inzicht in een moeilijk te bereiken doelgroep.

Voorlopig gaat het om parkour, skateboard, bmx, scooter en urban dance, maar andere urban sporten worden binnenkort toegevoegd. Het platform richt zich momenteel vooral op de Nederlandse markt, maar binnenkort zou ook België aan de beurt zijn. 

Je kan de app (ook in België) downloaden via de CityLegends website.

Uitgebreidere (achtergrond)informatie over het CityLegends project vind je in de artikels van Sportinnovator en Innosportlab Sport&Beweeg.